Tijdens onze kennissessies behandelen onze gespecialiseerde advocaten diverse actualiteiten. Verder geven zij handige tips en benadrukken zij waar u op kunt letten. Er is ook tijd voor het stellen van vragen. In één uur tijd bent u weer up-to-date.

 
Data

Donderdag 17 februari 2022:
Bedrijfsoverdracht

Tijd

Van 16.30 uur tot 17.30 uur

Locatie Online (webinar) via Microsoft Teams
Kosten Er worden geen kosten in rekening gebracht

 

Webinar Bedrijfsoverdracht:
Aandachtspunten, valkuilen en oplossingen

Kees van Dijk en Maarten Blok (advocaten ondernemingsrecht) vertellen tijdens de kennissessie op 17 februari 2022 over de juridische aspecten die van belang zijn bij de koop en verkoop van een bedrijf.

Dit onderwerp is voor vele ondernemers relevant, nu of in de toekomst. In de coronapandemie was aanvankelijk sprake van een stagnatie bij de verkoop van ondernemingen. Deze stagnatie is echter vrij snel verdwenen. Ook in het MKB worden er vandaag de dag weer volop ondernemingen voor overname voorbereid en ter overname aangeboden. 

Het overnametraject is zakelijk én persoonlijk intensief. U heeft immers jarenlang aandacht besteed aan uw bedrijf en wilt dit zorgvuldig verkopen en overdragen. Of u wilt groeien of investeren door een onderneming over te nemen. Goed en bruikbaar advies is essentieel.

Vaak gaat het goed maar soms gaat het fout. Er zijn op dit terrein veel adviseurs actief. Advocaten kennen bij uitstek de mogelijke knelpunten en bronnen van geschil en teleurstelling. Het is daarom zaak niet in die valkuilen te stappen. Komen er naderhand onverhoopt problemen, wat zijn dan de werkbare juridische mogelijkheden om deze op een zo efficiënt mogelijke manier op te lossen? Kees en Maarten zullen u de do's and don'ts laten zien.

Verder komt ter sprake:

  • de aandachtspunten bij (voorgenomen) bedrijfsoverdracht;
  • de vorm (aandelen of assets);
  • (garantie-)geschillen.

Interessant voor
Ondernemers, adviseurs van kopers/verkopers van ondernemingen.

Deelname
Het webinar vindt online plaats via Microsoft Teams. Om toegang te krijgen tot Teams hoeft u geen software te downloaden. U ontvangt één dag voor het webinar een link die u via uw internetbrowser kunt openen.

Anoniem
Uw camera en uw microfoon worden niet geactiveerd. De presentator en deelnemers kunnen u niet zien of horen. Het is mogelijk om tijdens het webinar anoniem vragen te stellen via de chat. U kunt uw vragen ook voorafgaand aan de presentatie mailen naar communicatie@vanveen.com.

De onderwerpen van de volgende kennissessies maken wij binnenkort bekend. Houd vooral onze website in de gaten of schrijf u in voor de update om geen uitnodiging of relevante informatie te missen.

Aanmelden 


 

Aanmelden

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.