Tijdens onze kennissessies behandelen onze gespecialiseerde advocaten diverse actualiteiten. Verder geven zij handige tips en benadrukken zij waar u op kunt letten. Er is ook tijd voor het stellen van vragen. 

Kennissessie:
Actualiteiten Huurrecht 2023

Valt het u op dat er zoveel gaande is in het huurrecht? Ons wel. Zowel op het gebied van bedrijfsruimte als woonruimte. Bernhard Karens (advocaat vastgoedrecht) geeft, vanwege de verwachte grote belangstelling voor dit onderwerp, twee keer een kennissessie. U heeft de keuze uit een ochtendsessie inclusief ontbijt of een middagsessie met netwerkborrel.

 
Sessie

Ontbijtsessie 
(=VOL)

Kennissessie met netwerkborrel (=VOL)
Data

Woensdag 24 mei 2023

Donderdag 1 juni 2023
Tijd

Van 08.00 uur tot 10.00 uur (inclusief ontbijt)

Van 16.00 uur tot 17.30 uur (daarna een borrel)
Locatie Van Veen Advocaten, Keesomstraat 7 in Ede

BIT-MeetMe, Galileïlaan 17, 6716 BP Ede

Kosten Er worden geen kosten in rekening gebracht Er worden geen kosten in rekening gebracht

 

Verschillende topics zullen besproken worden waaronder:

  1. De ontwikkelingen in Den Haag op het gebied van huurbescherming bij woonruimte;
  2. De plannen van Minister de Jonge ter zake van regulering middenhuur en de gevolgen daarvan;
  3. Het wetsvoorstel afschaffing tijdelijke huurovereenkomsten;
  4. Er is een wetsvoorstel ingediend voor uitbreiding van het woningwaarderingsstelsel, waarmee een deel van de huurwoningen een maximale huurprijs krijgt;
  5. Het is niet altijd slim om de rechten van huurders maximaal te beperken i.v.m. het risico op oneerlijke bedingen, zo blijkt uit nieuwe uitspraken;
  6. De ROZ is na tien jaar een nieuw model huurcontract voor bedrijfsruimte gekomen. Het model is aangevuld met bepalingen over actuele thema's;
  7. Door de Energielabel C-verplichting moeten kantoorgebouwen per 1-1-2023 een geldig label met een maximumwaarde voor primair fossiel energiegebruik van 225 kWh per m² per jaar hebben;
  8. Verhuurders van '290-bedrijfsruimte' doen voor de beëindiging van de huurovereenkomst regelmatig een beroep op de opzeggingsgrond 'dringend eigen gebruik'. In een recent arrest heeft de Hoge Raad uiteengezet wat hiervoor nodig is.

Als u weet wat er gaat veranderen, dan kunt u daarnaar handelen. Investeer dus een klein beetje van uw tijd in kennis en meld u (kosteloos) aan voor deze ochtend of middag boordevol informatie. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen. Stuur deze eventueel vooraf per mail naar Bernhard via b.karens@vanveen.com.

Interessant voor

Verhuurders, huurders, makelaars, woningcorporaties, accountants, vastgoedbeleggers, etc.

Dieetwensen

Geef eventuele dieetwensen uiterlijk één week voor de ontbijtsessie door aan Kimberley van Rossum via k.vanrossum@vanveen.com.

Mocht u niet (meer) kunnen komen, dan ontvangen wij graag een afmelding, zodat wij iemand anders kunnen verblijden met een plek in de zaal.