In het onderwerp gespecialiseerde advocaten behandelen de actualiteiten, geven handige tips en benadrukken waar u op kunt letten. Er is ook tijd voor het stellen van vragen. In één uur tijd bent u weer up-to-date.

 
Data

Dinsdag 14 december 2021:
Conflicten in de vennootschap

Tijd

Van 16.30 uur tot 17.30 uur

Locatie Online (webinar) via Microsoft Teams
Kosten Er worden geen kosten in rekening gebracht

 

Webinar: Conflicten in de vennootschap

Interne conflicten zijn van alle tijden. Ze werken verlammend en bedreigen de continuïteit van de onderneming. Het is daarom essentieel om een snelle oplossing te treffen, bijvoorbeeld via de Ondernemingskamer. Het bereiken van een snelle oplossing is echter niet altijd eenvoudig. Contractuele geschillenregelingen zijn soms niet toepasbaar.

Het in tijden tijde van conflict goed om te weten wat uw (juridische) mogelijkheden zijn. Mocht er nog geen sprake zijn van een conflict of kunt u als dienstverlener te maken krijgen met conflicten in de vennootschap, dan is het verstandig om op de hoogte te zijn van do's & don'ts in dergelijke situaties.

Op dinsdag 14 december 2021 zal advocaat Kees van Dijk een webinar geven over voorkomen en oplossen van conflicten in de vennootschap. Zijn collega uit de sectie ondernemingsrecht, Chris Tijman, staat hem bij om alle (anonieme) vragen in de Q&A te beantwoorden. 

Wat zeker ter sprake gaat komen:  

  • het verschil tussen conflicten in de VOF en BV;
  • regelingen in VOF-aktes en Statuten en Aandeelhouders-overeenkomsten;
  • juridische proceduremogelijkheden;
  • enquêteprocedure;
  • uitstoting en uittreding via de geschillenregeling (2:336 e.v. BW).

Interessant voor
Aandeelhouders, directeuren, accountants, notarissen en Ondernemingsraden.

Deelname
Het webinar vindt online plaats via Microsoft Teams. Om toegang te krijgen tot Teams hoeft u geen software te downloaden. U ontvangt één dag voor het webinar een link die u via uw internetbrowser kunt openen.

Anoniem
Uw camera en uw microfoon worden niet geactiveerd. De presentator en deelnemers kunnen u niet zien of horen. Het is mogelijk om tijdens het webinar anoniem vragen te stellen via de chat. U kunt uw vragen ook voorafgaand aan de presentatie mailen naar communicatie@vanveen.com.

De onderwerpen van de volgende kennissessies maken wij binnenkort bekend. Houd vooral onze website in de gaten of schrijf u in voor de update om geen uitnodigingen of relevante informatie te missen.

Update 


 

Aanmelden

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.