Kennisdeling vinden wij belangrijk. Onze advocaten houden de jurisprudentie en wetgeving nauwlettend in de gaten en praten u graag bij, zodat u daar uw voordeel mee kunt doen.

Van Veen Advocaten organiseert (bijna) iedere derde dinsdag van de maand kosteloze kennissessies bij ons op kantoor. Iedereen is welkom, maar vol is vol. Elke sessie gaat over een ander onderwerp en heeft een praktische insteek.

Een in het onderwerp gespecialiseerde advocaat behandelt de actualiteiten, geeft handige tips en benadrukt waar u op kunt letten. Er is ook tijd voor het stellen van vragen. Vraag maar raak!  In één uur tijd bent u weer up-to-date.

 
Data

Dinsdag 21 januari 2020:
Kennissessie: stikstofproblematiek

Dinsdag 18 februari 2020 (=VOL) / Dinsdag 17 maart 2020:
Kennissessie: actualiteiten huurrecht

Tijd

Van 16.30 uur tot 17.30 uur met daarna een borrel

Locatie Van Veen Advocaten, Keesomstraat 7 in Ede
Kosten Er worden geen kosten in rekening gebracht

 

Wegens grote belangstelling herhaald:

Kennissessie over de stikstofproblematiek

Op 29 mei 2019 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). De Raad van State acht de onderbouwing van het PAS in strijd met de eisen uit het Europese natuurbeschermingsrecht. De impact van deze uitspraak is groot voor zowel bestaande als nieuwe projecten. De natuur wordt aangetast door teveel stikstof en voor elke bijdrage van stikstof in een overbelast Natura 2000-gebied is een vergunning nodig.

Berichten over stilstaande bouwprojecten volgen elkaar snel op. Al zijn er ook projecten die gewoon door kunnen gaan. Er is al met al veel onzekerheid en u maakt zich misschien wel grote zorgen. Wat betekent de stikstofproblematiek voor de continuïteit van uw bedrijf? Hoe kunt u verder?

Tijdens de kennissessie op 21 januari 2020 bespreekt Tjeerd Grünbauer, advocaat bestuursrecht en vastgoedrecht de stikstofproblematiek. Hij gaat in op de regelgeving, de actuele stand van zaken en de vooruitzichten. Daarbij is er speciale aandacht voor de situatie in de gemeente Ede.

 

Kennissessie: Actualiteiten binnen het huurrecht

Op dinsdag 18 februari 2020 (aanmelden niet meer mogelijk) en op dinsdag 17 maart 2020 geeft Bernhard Karens, advocaat vastgoedrecht en ondernemingsrecht, een kennissessie over één van zijn expertises: het huurrecht. De sessie is interessant voor iedereen die te maken heeft met huur of verhuur van woningen of bedrijfspanden.

Bernhard maakt een vertaalslag van het juridische (lees: een lange waslijst aan uitspraken van rechters) naar bruikbare tips voor bijvoorbeeld het opstellen van een goed huurcontract. Hieronder volgt een greep uit de onderwerpen die verder ter sprake zullen komen tijdens de sessie.

 • Verhuur voor bepaalde tijd
  Door de wet doorstroming huurmarkt is het sinds 1 juli 2016 mogelijk om woningen voor bepaalde tijd te verhuren. Sindsdien hebben diverse rechters uitspraak gedaan in rechtszaken over tijdelijke huurcontracten. Bernhard zal aan de hand van de uitspraken aangeven waar u op kunt letten bij het sluiten van huurcontract voor bepaalde tijd.
 • Renovatie
  Bernhard geeft aan op welke punten u kunt letten bij het renoveren van een gehuurd object. Het onderscheid tussen dringende werkzaamheden en renovatie is er één van.
 • Oneerlijke bedingen
  Veel huurcontracten worden gesloten met toepassing van algemene huurbepalingen. Wanneer is een daarin opgenomen beding oneerlijk? Oneerlijke bedingen kunnen nietig verklaard worden. Wat heb je als verhuurder aan die bedingen als het erop aankomt?
 • Afwijkende bedingen
  Huurder en verhuurder willen beiden bewust afwijken van huurbeschermingsregels. Hoe zit dat precies?
 • Hennepteelt in een gehuurde woning of bedrijfsruimte
  Bernhard bespreekt de koers van de rechter en geeft aan of een ontbinding van het huurcontract tegenwoordig sneller toegewezen wordt.

Er is zoals altijd ruimte voor het voorleggen van vragen. De vragen kunnen ook vooraf vrijblijvend toegestuurd worden naar communicatie@vanveen.com.

De onderwerpen van de volgende kennissessies maken wij binnenkort bekend. Houd vooral onze website in de gaten of schrijf u in voor de update om geen uitnodigingen of relevante informatie te missen.


 

Aanmelden