Veel bedrijven en individuen worden dagelijks geconfronteerd met complexe juridische uitdagingen op het gebied van privacy, cybersecurity, intellectueel eigendom en e-commerce. U bent bij ons aan het juiste (web)adres. Van Veen Advocaten heeft namelijk ruime ervaring met procederen en adviseren op het gebied van ICT-recht (ook wel informatierecht of cyberrecht genoemd).

Onze diensten

Wij bieden een breed scala aan diensten binnen het ICT-recht, denk aan:

 • Opstellen, beoordelen en onderhandelen over ICT-contracten en algemene voorwaarden voor websites en apps.
 • Beschermen van auteursrecht, merkenrecht en octrooirecht ook voor software en digitale content. Optreden tegen inbreuken (zie ook deze pagina).
 • Advies geven over informatiebeveiliging en opstellen van incident response plannen. Bijstaan bij datalekken en cybersecurity audits.
 • Vertegenwoordigen van cliënten in gerechtelijke procedures en alternatieve geschillenbeslechting zoals arbitrage en mediation.
 • Adviseren over juridische implicaties van nieuwe technologieën zoals AI, blockchain en IoT. Voorbereiden op regelgeving bij implementatie van nieuwe technologieën.
 • Adviseren over en helpen bij naleving van privacywetten zoals de AVG (zie ook deze pagina).
 • Opstellen van privacyverklaringen verwerkersovereenkomsten en verwerkingsregisters (zie ook deze pagina).

Type bedrijven

Onze cliënten zijn divers en omvatten onder andere:

 • Start-ups en Scale-ups in de technologie- en digitale sector.
 • Gevestigde ondernemingen in de ICT-sector
 • Gevestigde bedrijven die hun ICT-processen willen optimaliseren en juridische risico's willen beheren.
 • E-commerce platforms en online retailers die te maken hebben met complexe regelgeving en consumentenbescherming.

Branches

Wij bedienen cliënten in verschillende branches, waaronder:

 • Technologie en softwareontwikkeling
 • E-commerce en digitale handel
 • Financiële dienstverlening
 • Gezondheidszorg
 • Industrie
 • Onderwijs en academische instellingen

Hieronder volgt een uiteenzetting van hetgeen wij zoal voor u kunnen betekenen.

Cybersecurity en compliance

Met de toename van digitale dreigingen is cybersecurity een essentieel onderdeel geworden van ICT-beheer. Wij helpen bedrijven bij het ontwikkelen van beleid voor informatiebeveiliging, incidentresponsplannen en het naleven van wettelijke vereisten voor cybersecurity. Onze advocaten staan klaar om organisaties te ondersteunen bij juridische aspecten rondom data breaches, cybercrime en compliance audits.

Intellectueel Eigendom en IT-recht

Het beschermen van intellectuele eigendomsrechten in de digitale wereld is cruciaal voor innovatieve bedrijven. Wij bieden advies en begeleiding bij de bescherming van auteursrechten, octrooien, merken en handelsgeheimen in relatie tot softwareontwikkeling, cloud computing, en digitale content distributie. Ook beschikken onze advocaten over ruime ervaring met het adviseren bij het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten en het inrichten van samenwerkingsverbanden rond IT en IE gerelateerde projecten.

E-commerce en Contractenrecht

E-commerce omvat juridische uitdagingen zoals online transacties, elektronische handtekeningen, consumentenbescherming en elektronische contracten. Onze advocaten zijn ervaren in het opstellen en beoordelen van ICT-gerelateerde contracten, algemene voorwaarden voor websites en het adviseren over e-commerce regelgeving.

Privacy en Gegevensbescherming

Privacywetten en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), stellen strikte eisen aan de verwerking en bescherming van persoonsgegevens binnen ICT-processen. Onze advocaten hebben veel kennis van privacywetten en kunnen organisaties adviseren over compliantie, gegevensbeschermingsbeleid, datalekken en de rechten van betrokkenen.

Geschillenbeslechting en ICT

Wij streven naar efficiënte oplossingen door middel van onderhandelingen, bemiddeling of gerechtelijke procedures.

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar juridisch advies of bijstand in een aan ICT-gerelateerde kwestie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze deskundige advocaten staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen met een effectieve juridische aanpak.

 

Vragen over dit onderwerp?