Hoi, ik ben Marc van Snippenburg. Ik ben 24 jaar en ik zit momenteel in de laatste fase van de master Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Vorig jaar ontving ik een mailtje met een uitnodiging voor de VVA Masterclass. Ik was al enige tijd op zoek naar mogelijkheden om kennis te maken met de advocatuur, dus de VVA Masterclass bood de perfecte gelegenheid om eens een kijkje te nemen in de keuken van een professioneel advocatenkantoor. Toevallig had het thema een culinair tintje, dus dat kwam al helemaal goed uit.

VVA Masterclass

De VVA Masterclass was zeer goed verzorgd. Bij binnenkomst werden we naar de conferentiezaal geleid waar we onder het genot van een kopje koffie met elkaar kennis maakten. Na een uitgebreide lunch was het tijd om te laten zien wat we op juridisch vlak in huis hadden. Verdeeld in groepjes kregen we een casus voorgelegd. Dit werd levendiger gemaakt, doordat we ook daadwerkelijk vragen konden stellen aan "onze" cliënt (gespeeld door de advocaten). Stukje bij beetje kwamen we steeds dichter bij de oplossing. Het was erg interessant en leerzaam om te ervaren hoe het is om als advocaat (samen) aan een casus te werken. Na het harde werken was het tijd voor gezelligheid en ontspanning. We volgden een kookworkshop en konden tijdens de borrel  op informele en gezellige wijze, persoonlijk kennismaken met de advocaten. We vroegen hen het hemd van het lijf.

De VVA Masterclass is van harte aan te bevelen. Niet alleen is het handig om op een laagdrempelige wijze de sfeer te proeven en eens te ervaren hoe een middelgroot advocatenkantoor er van binnen uitziet, maar het creëert ook een opening voor eventuele verdere stappen.

Stage

Naar aanleiding van de VVA Masterclass heb ik dan ook direct gesolliciteerd voor plek als student-stagiair. Van Veen Advocaten had in één dag mijn interesse gewekt, dus was ik wel erg benieuwd wat het kantoor verder kon bieden.

Een studentstage bij Van Veen Advocaten biedt naar mijn mening dé beste optie om als student kennis te maken van de advocatuur. Vanaf de eerste dag word je direct opgenomen in het hechte team en kan je meteen van start gaan. Je beleeft in korte tijd zeer leerzame momenten en mocht je vragen hebben, of over een bepaald onderwerp willen sparren, dan staan de deuren altijd open. Waar het in de studie aan praktijk ontbreekt, wordt het door een student-stage bij Van Veen Advocaten gecompenseerd.

Afhankelijk van hoe actief je jezelf opstelt, doe je uitzoekklusjes voor de advocaat, schrijf je memo's of conceptstukken en woon je interne vergaderingen bij. Persoonlijk genoot ik er erg van om over en weer mijn bevindingen ten aanzien van een bepaalde situatie met een advocaat te bespreken. Naast de praktische vaardigheden komen ook de 'social skills' aan bod. Zo ben je bij cliëntgesprekken en woon je zittingen bij.

Van Veen Advocaten heeft de ideale stageplek om kennis te maken van de praktijk. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook zeker tijd voor gezelligheid.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over onze studentstages en de VVA Masterclass die Van Veen Advocaten organiseert op vrijdag 29 november 2019.

Vacatures en kennismaken