Werken bij Van Veen Advocaten

Binnen het kantoor krijg je de vrijheid om te ontwikkelen en te groeien. Niet stilzitten, maar buiten de kaders denken en zoeken naar mogelijkheden.

We zoeken naar zoveel mogelijk diversiteit in ons team. Jij bent jij en dat moet je vooral blijven. De eigenschappen van de mensen die bij ons werken zijn dan ook uiteenlopend. We willen in ieder geval wel werken met collega's die verder denken en die passie en bevlogenheid uitstralen. Van onze medewerkers verwachten wij sportiviteit en de wil om jezelf steeds te verbeteren. Als het nodig is, trek je voor de zaak een sprintje en in een andere zaak toon je uithoudingsvermogen.

"Als jij je in dit geschetste beeld herkent, dan pas je misschien wel perfect binnen ons team!” – Tjeerd van Veen

Loop voorop met Van Veen Advocaten

 

Van Veen Advocaten is een full-service advocatenkantoor met een informeel karakter. Met zeventien advocaten, achttien secretaresses en ander ondersteunend personeel zijn wij zowel grote (beursgenoteerde) ondernemingen, als kleinere ondernemingen en particulieren van dienst. Op bijna alle rechtsgebieden hebben wij specialistische kennis in huis.

Wij zijn een van de grootste spelers in de regio. Daar zijn wij trots op.

- Bernhard Karens

Als student kan je bij ons twee maanden in de praktijk meedraaien. Zo kom je met alle facetten van het vak in aanraking en ontmoet je het team achter Van Veen Advocaten. Een studentstage is dé manier om wederzijds kennis te maken. Je werkt samen met onze advocaten en gaat je onder andere bezighouden met het voorbereiden van processtukken, het verrichten van literatuur- en jurisprudentieoverleg, het schrijven van juridische adviezen, het bespreken van een arrest tijdens het jurisprudentieoverleg, het geven van een presentatie over een in overleg gekozen onderwerp en het bijwonen van zittingen en besprekingen. Natuurlijk ben je tijdens de stageperiode ook welkom bij onze vakgerichte en sociale activiteiten, zoals incompany cursussen en de wekelijkse vrijdagmiddagborrel. 

Als advocaat-stagiaire krijg je de gelegenheid om je te specialiseren in maximaal twee rechtsgebieden. Verder mag je rekenen op goede begeleiding van een patroon en krijg je voldoende ruimte om de verplichte beroepsopleiding succesvol te voltooien.

Als advocaat-medewerker kan je bij Van Veen Advocaten je ambities waarmaken. Als je lef toont en je weet van aanpakken, dan kun je ver komen. De mogelijkheid (en bedoeling is) een eigen praktijk uit te bouwen en je verder te specialiseren door bijvoorbeeld een Grotius-opleiding te volgen. Wij moedigen iedereen aan te streven naar het hoogst haalbare.

Als ondersteunend personeel ben je mede verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de praktijk van de advocaten. Voor een kantoor van onze omvang hebben wij relatief veel secretaresses en ander ondersteunend personeel, zoals een ICT-manager, een kennismanager, faillissementsmedwerker, lunchroommedewerker, receptioniste, telefoniste en een coördinator marketing- en communicatie. Je krijgt hier de kans om je communicatieve, dienstverlenende, flexibele en vindingrijke vaardigheden constant te ontwikkelen. 

Bekijk de vacatures

Onze medewerkers werken hard, maar door de week is er ook ruimte voor een gezellig praatje. Onze mensen zijn geen personeel, maar mensen met lief en leed. Dat snappen we heel goed.

- Tjeerd Grünbauer

Eerst kennismaken is ook mogelijk. Wij organiseren jaarlijks een VVA Masterclass, we bieden je de mogelijkheid om te lunchen met een advocaat uit een sectie naar keuze tijdens de Van Veen Lunch, we doen als partner van de Legal Valley mee aan de Legal Valley on Tour, we staan op banenmarkten en verzorgen workshops tijdens onder andere de Juridische Bedrijvendag in Nijmegen.

Kom kennismaken