Gepubliceerd op 14 januari 2019

Mijn naam is Eva, ik ben 22 jaar oud en woon in Nijmegen. Ik studeer Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en bevind me nu in de masterfase. Qua rechtsgebied vind ik met name het arbeidsrecht interessant en alles wat daarmee samenhangt, zoals het pensioenrecht en algemeen contractenrecht.

Waarom wilde je stage lopen bij Van Veen Advocaten?

Ik wilde graag meer praktijkervaring opdoen naast mijn studie. Het leek mij een goede manier om te proeven van het leven als advocaat en om erachter te komen of het bij mij past. Van Veen Advocaten sprak mij aan omdat het een regionaal kantoor is, maar met zeventien advocaten wel serieuze zaken behandelt.

Wat heb je hier gedaan en geleerd?

De afgelopen tien weken heb ik veel verschillende dingen gedaan. Zo heb ik me onder meer bezig gehouden met het schrijven van memo's waarin ik juridische kwesties onderzocht of relevante jurisprudentie verzamelde. Daarnaast mocht ik aanwezig zijn bij sectievergaderingen en jurisprudentiebesprekingen. Ook heb ik regelmatig zittingen en besprekingen bijgewoond. De stage heb ik afgerond met het geven van een presentatie.

Ik vond vooral het bijwonen van zittingen erg leuk. Na een tijd merk je dat elke advocaat een eigen stijl heeft, zowel in het pleiten als op papier. Daarnaast is het theoretische aspect van de studie meer gaan leven. In de praktijk merk je pas echt hoe de advocatuur is en of het bij je past. De vrijdagmiddagborrels waren natuurlijk ook erg gezellig!

Met name op tekstueel vlak heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen. Ik heb geleerd de vertaalslag te maken van juridische taal, naar voor een cliënt begrijpelijke taal, om dit vervolgens weer te plaatsen in een overzichtelijk juridisch advies. Daarnaast heb ik geleerd juridisch dossiers te ontleden en te komen tot de essentie van een geschil.

Hoe omschrijf je het kantoor?

Ik vind Van Veen Advocaten een erg prettig kantoor. Vrijwel meteen de eerste week werd ik in het team opgenomen als ware ik een vaste medewerker. Bovendien vond ik het aangenaam dat er geen echte hiërarchische structuur bestaat, maar dat iedereen elkaar ondersteunt. Dit zorgt voor een ontspannen werksfeer. De deuren staan letterlijk dan wel figuurlijk altijd voor elkaar open.

 

Zou je andere studenten ook aanraden om stage te lopen bij Van Veen Advocaten?

Zeker. Zoals ik hierboven al omschrijf vind ik Van Veen Advocaten een erg warm kantoor, waar naast natuurlijk hard werken ook altijd ruimte is voor een praatje met een collega. Je krijgt veel ruimte om je stage naar eigen behoefte in te vullen. Bovendien ontvang je veel waardering voor je werk en dat motiveert heel erg. Ik vond het ook heel gezellig dat ik mee mocht naar alle activiteiten, zoals de jaarlijkse Beaujolaisparty en de VVA Masterclass.

Van Veen Advocaten is doorlopend op zoek naar een student-stagiair(e)s.

Meer informatie

Vragen over dit artikel of dit onderwerp?