In een concurrentiebeding spreken werknemer en werkgever af dat als de arbeidsovereenkomst is geëindigd, de werknemer gedurende een bepaalde tijd niet werkzaam mag zijn bij een concurrerende onderneming.

Dit kan zijn omdat de werknemer toegang heeft tot gevoelige bedrijfsinformatie of omdat de kans bestaat dat de werknemer veel contact heeft met klanten en hen bij zijn vertrek mee zal nemen naar de concurrent.

Vereisten concurrentiebeding

Het is niet altijd mogelijk om een concurrentiebeding af te spreken. De wet kent een aantal bepalingen. Zo moet het beding schriftelijk afgesproken worden en is een handtekening van een meerderjarige werknemer vereist. Hoe zit het met contracten voor bepaalde en onbepaalde tijd?

Vrije arbeidskeuze vs. goede argumenten

Werkgevers denken vaak dat zij niet aan het sluiten van een concurrentiebeding met een werknemer moeten beginnen. Zij zien veel beren op de weg. Het is dan ook aan te raden om alleen een concurrentiebeding af te sluiten als u dat echt belangrijk vindt. In Nederland hebben we namelijk het recht op vrije arbeidskeuze. Iedere werknemer mag gaan en staan waar hij wil. Een concurrentiebeding is daar een inbreuk op. De rechter kan het concurrentiebeding schorsen of geheel/gedeeltelijk vernietigen. De duur of de reikwijdte kan bijvoorbeeld aangepast worden. Wat de rechter beslist is afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Stapt een werknemer naar de rechter, dan moet een werkgever tegenwoordig goed uitleggen wat zijn/haar belang is om de werknemer aan het beding te houden. Als u hier goede argumenten voor hebt, dan lukt het. Wat zijn goede argumenten?

En meer in de VVA Podcast…

In de derde VVA Podcast van Van Veen Advocaten bespreken Aart Jan Stokkers en Tjeerd van Veen niet alleen bovenstaande vragen, maar bijvoorbeeld ook:

  • Welke wijzingen zal de Wet Arbeidsmarkt in Balans met zich meebrengen?
  • Loopt een werkgever een juridisch risico bij het aannemen van een werknemer met een concurrentiebeding bij de vorige werkgever?
  • Kan een werkgever zijn werknemer aan het concurrentiebeding houden als hij een "zwaardere functie" krijgt?

Zie ook:

De podcasts zijn te beluisteren via:

- iTunes https://podcasts.apple.com/nl/podcast/vva-podcast/id1464884076?l=en
- Spotify https://open.spotify.com/show/3fEjgJtde9IQUyqbbPrng3
- Stitcher https://www.stitcher.com/s?fid=423660&refid=stpr
- Podbean https://vanveenadvocaten.podbean.com/
- YouTube https://www.youtube.com/channel/UCjydCCuS0dlLaChKdm2NDMw?view_as=subscr…

Er komen meer podcasts aan. Wilt u geen uitzending missen? Klik dan binnen de apps op de knop 'abonneren'. Wij zijn erg benieuwd naar uw mening en waarderen het zeer als u een beoordeling achterlaat in één van de apps.