Tjeerd is de oprichter van het kantoor en een ondernemer pur sang. Hij is direct na zijn beëdiging als zelfstandig opererend advocaat begonnen en heeft Van Veen Advocaten in de afgelopen 43 jaar helpen groeien tot de huidige omvang en kwaliteit. Nog altijd bruist hij van de energie en met een volle batterij moet hij nog niet denken aan stoppen. De opgebouwde ervaring en langdurige persoonlijke contacten vormen de belangrijkste ingrediënten voor zijn wens om nog vele jaren door te gaan.

Binnen Van Veen Advocaten maakt Tjeerd deel uit van de sectie vastgoedrecht. Hij streeft in iedere zaak naar het bereiken van een oplossing voor de lange termijn. Zo nodig door het voeren van procedures en zo mogelijk door het bewerkstelligen van een schikking. Daarbij komen zijn vaardigheden als mediator (Tjeerd werd in 2015 registermediator) goed van pas. Een groot aantal mediations, waarbij de partijen onder zijn leiding een zakelijk geschil buiten de rechter om tot een oplossing wisten te brengen werd door Tjeerd begeleid.

Verder vormt Tjeerd samen met Kees van Dijk de VVA ervaringsdesk, waar zij samen een extra blik op een zaak werpen, sparren of procesadviezen geven. Tjeerd was van 1986 tot 2001 kantonrechter-plaatsvervanger en weet de zaak daardoor ook vanuit die kant te bekijken.

Tjeerd denkt in oplossingen en daarom is zijn rol als mediator hem op het lijf geschreven. Mocht het tot procederen komen dan weet Tjeerd ijzersterke argumenten te vinden om de rechter te overtuigen in uw voordeel. Die argumenten weet hij helder en overtuigend te brengen. Met zijn charisma, (positieve) senioriteit en lef heeft hij vaak een natuurlijk overwicht in een zaak. Als klant heeft u aan hem een goede advocaat die er voor u is.

Interesses:

 

Reizen met de camper
Roadtrips USA en Canada
Zoveel mogelijk van het leven genieten