Tjeerd is advocaat en partner. De zaken van zijn cliënten komen voort uit handelen door de overheid. Of het nu gaat om bestemmingsplannen, handhavingszaken, bestuurlijke boetes, schadezaken tegen de overheid of om aanbestedingen, met zijn ruime ervaring van werken voor èn tegen de overheid, weet hij welke stappen er moeten worden gezet.

Tjeerd procedeert ook regelmatig in aanbestedingszaken. Hij verzorgt (samen met aanbestedingsspecialist Octavia Siertsema) regelmatig workshops 'inschrijven op aanbestedingen' om ondernemers attent te maken op de typische valkuilen van het aanbestedingsrecht.

Onder zijn cliënten telt Tjeerd bouwers, non-profitorganisaties, ondernemers en particulieren. Het is zijn taak om de belangen van deze cliënten juridisch te zekeren. Soms met, maar vaak ook tegen de overheid.

Tjeerd is inhoudelijk deskundig op het gebied van bestuursrecht. Als advocaat is hij krachtig en hoffelijk, maar hij gaat ook kritisch het debat aan als het moet. Alles om de belangen van de cliënt veilig te stellen. En die belangen weet hij vol flair over te brengen tijdens een zitting. Tjeerd kan helder formuleren en doet dit altijd op zijn eigen, originele manier. Dit vertaalt zich in plezierig leesbare stukken (waaronder artikelen) van kwaliteit.

Specialisatie-
verenigingen:

Vereniging voor Bouwrecht Advocaten (VBRA)
Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NVvA)
 

Nevenactiviteiten:

Voorzitter EBC (Edes Bedrijfs Contact)
Commissie bezwaarschriften gemeente Berg en Dal
Commissie bezwaarschriften gemeente Súdwest-Fryslân
Expert van de Stichting OmbudMan Aanbesteding
 

Interesses:

 

Zeilen
Geschiedenis
Hardlopen
Schaatsen