Na zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Utrecht heeft Richard eerst zijn dienstplicht vervuld en is hij nadien werkzaam geweest als schadebehandelaar, waarvan de laatste twee jaar op de fraudeafdeling. De advocatuur bleef echter lonken, en inmiddels werkt hij sinds 2001 als advocaat bij Van Veen Advocaten.

Hier maakt hij deel uit van de secties arbeidsrecht (waaronder ambtenarenrecht) en personen- en familierecht en houdt hij zich nog steeds bezig met het schadeverzekeringsrecht. Hij staat geregistreerd als MfN-registermediator en in die hoedanigheid helpt hij partijen bij het vinden van een oplossing zonder tussenkomst van een rechter. Richard zijn cliënten bestaan uit particulieren, verzekeraars en MKB-ondernemers.

Richard is een energieke en toegankelijke advocaat die hard voor zijn cliënten werkt. Bij Richard geen poespas, maar duidelijke en begrijpelijke adviezen. Hij kan goed luisteren naar de wensen van zijn cliënten en bepaalt aan de hand daarvan hun positie en mogelijkheden. Cliënten voelen zich bij Richard, mede door zijn humor en openheid, snel op hun gemak. Hij staat naast de cliënt en bepaalt samen met hem of haar welke actie moet worden ondernomen. Hij voert dat vlot en precies uit.

Specialisatie-
vereniging:

Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators
(vFAS)
 

Nevenactiviteit:

Lid van Kiwanis Ede
 

Interesses:

 

Muziek. Altijd. Overal.
Festivals bezoeken
Hardlopen (middellange afstand)
Schaatsen