Recht doen. Dat doet Chris Tijman graag. Hij werkt al geruime tijd als advocaat bij Van Veen Advocaten en heeft niet stilgezeten. Aanvankelijk is hij begonnen met een algemene praktijk. Vervolgens heeft hij het accent gelegd op het draaien van een praktijk als curator in faillissementen en adviseur van bestuurders en bedrijven in financiële moeilijkheden. Hiervoor heeft hij een Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht gevolgd. Later heeft hij zich meer toegelegd op het arbeidsrecht en daarvoor ook weer een Grotius specialisatieopleiding succesvol afgerond.

Momenteel is Chris actief als advocaat arbeidsrecht, ondernemingsrecht (waaronder faillissementsrecht) en bestuursrecht. Hij helpt zijn cliënten, zowel ondernemers als particulieren, bij het voorkomen of oplossen van problemen. Juist zijn ervaring als curator - en daarmee zijn kennis van wat zoal mis kan gaan - geeft daarbij een goede gereedschapskist. Verder is hij vertrouwenspersoon bij Van Veen Advocaten en houdt hij zich bij Van Veen Advocaten bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Chris weet door het stellen van de juiste vragen essentiële informatie snel boven water te krijgen en tot de kern van de zaak door te dringen. Hierbij kijkt hij niet alleen met een scherpe blik naar de wetgeving, maar ook met empathie en analytisch vermogen het probleem van de cliënt an sich. Vervolgens gaat hij op zoek naar een praktische oplossing. Hij maakt de dingen vaak niet moeilijker dan ze zijn, maar schuwt procederen ook niet. Het belang van de klant is zijn uitgangspunt. U weet bij hem te allen tijde waar u aan toe bent.

Specialisatie-
verenigingen

Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland (VAARA)

 

Nevenactiviteiten:

 

Bestuurslid Stichting Oranjedag Veenendaal
Voorzitter Scoutinggroep 'De Zwervers' in Veenendaal
Lid van de geschillencommissie van Scouting Nederland
Lid van de raad van toezicht van Neboplus
Plaatsvervangend lid arbitragecommissie Unie van Baptistengemeenten
 

Interesses:

 

 

Hardlopen (marathons, RopaRun, et cetera)
Buitensport (van kamperen tot bergbeklimmen in de Alpen)
Mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug