Aart Jan Stokkers is in 1996 beëdigd als advocaat. Na zijn studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Utrecht is hij eerst als jurist en advocaat bij andere kantoren werkzaam geweest. Sinds 2004 is hij werkzaam bij Van Veen Advocaten en sinds 2009 is hij partner. Binnen het kantoor legt hij zich toe op het arbeidsrecht en het insolventierecht. Voor deze rechtsgebieden heeft hij de Grotius specialisatieopleiding Insolventierecht, de Erasmusopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten en de Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht succesvol afgerond.

In zijn praktijk staat Aart Jan zowel werkgevers als werknemers bij in complexe arbeidsgeschillen. Verder treedt hij op als curator in faillissementen en adviseert hij ondernemingen in financiële moeilijkheden.

Aart Jan is een uiterst bekwame en empathische advocaat die echt luistert naar wat zijn cliënt zegt. Zodra hij meer weet over de kwestie is hij scherp en brengt hij de zaken analytisch in kaart. Aart Jan werkt vaak op een tactische en diplomatieke manier. De aanpak van Aart Jan kenmerkt zich door het vinden van een goede oplossing van het geschil, waardoor een procedure kan worden vermeden.

Specialisatie-
verenigingen:

Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD)
Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland (VAARA)
 

Nevenfuncties:

Managing partner in het Dagelijks Bestuur van Van Veen Advocaten
Penningmeester Rudolphstichting
 

Interesses:

Moderne geschiedenis (20e eeuw)